23 augusti 2009

Recensioner

Idag toppar Göteborgs-Posten med Lars Åbergs recension av min bok (inte på nätet än).

En betydligt mindre positiv recension, med replik från mig, kommer dyka upp i statsvetenskaplig tidskrift, framåt vintern.

5 kommentarer:

 1. Jag har läst recensionen och den har gjort mig sugen på boken. Har försökt besvara frågan "Hur mycket enfald tål demokratin?" på min blogg.

  http://apelsineld.blogspot.com/2009/08/hur-mycket-enfald-tal-demokratin.html

  SvaraRadera
 2. Nu läser jag boken. Spännande.

  SvaraRadera
 3. Hej,

  Vad tycker du om recensionerna så här långt? Har de förstått vad du vill säga? Som jag uppfattar avhandlingen så har jag nog aldrig sett någon annan akademiker förespråka den normativa modell/"lösning" som du gör. Har du någon hemlig förebild inom den internationella debatten/litteraturen?

  Till sist. Stort tack för en mycket intressant och spännande avhandling.

  //
  Henrik

  SvaraRadera
 4. ps. Välkommen till Departementet i höst!

  SvaraRadera
 5. Hej på er,

  kul att ni läser boken!

  Jag ska samla mina intryck av kommentarerna vid ett senare tillfälle, antingen här på bloggen eller någon annanstans. Givetvis är det lätt att hitta "fel" i andras läsningar, men än så länge är jag nöjd bara över det faktum att den läses och recenseras.

  Förebild? En som jag gillar ganska mycket är Jacob Levy som skrivit "The Multiculturalism of Fear". I slutändan valde jag ju att lägga mig ganska nära den svenska politiska debatten i min text och då skalade jag bort en hel del av kommentarerna till den internationella debatten. Men eventuellt skriver jag något mer på engelska där jag preciserar mina ståndpunkter i relation till den litteraturen. Vi får se.

  Ja, det ska bli kul och intressant att komma upp till departementet. Vi ses då, förmodar jag!

  SvaraRadera