2 november 2011

Istället för att blogga

Jag har haft väldigt svårt att få tiden att räcka till för bloggen den senaste tiden. Undervisning tar tid, liksom hederligt forskningsarbete. Senaste veckorna har jag bland annat jobbat med att färdigställa en artikel om de strategier som nya politiska aktörer har använt sig av för att nå framgång i Östeuropa; det är ett tema som inte omedelbart lämpar sig för en bloggtext.

Till de stora förmånerna med mitt jobb hör annars att jag får resa runt mycket i Sverige och prata om integrations- och mångkulturfrågor. Idag har jag medverkat på en temadag om hedersrelaterat våld i Umeå och imorgon pratar jag på Mångfaldsdagen i Sundsvall under rubriken "Hur mycket mångfald tål demokratin?". Häromveckan höll jag ett föredrag i Gnosjö kommunfullmäktige om integrationspolitik.

Överallt är intresset för dessa frågor stort och det är mycket lärorikt att ta del av människors lokala erfarenheter. Det är också en nyttig påminnelse att det bortom den förvirrade och ofruktbara debatt som ibland förs på kultur- och ledarsidorna finns ett genuint engagemang och en stor kunskap hos mängder av människor som aldrig kommer till tals i "debatten".

Det är dock inte på något sätt min avsikt att bloggtorkan ska fortsätta. Däremot kommer jag förmodligen att växla ned och blanda kortare inlägg - ibland bara lästips - med de längre och tyngre analyserna som jag har skämt bort er med.


- Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

 1. Therese Mithander3 november 2011 kl. 07:37

  Även om inte artikeln om Östeuropa inte dyker upp i bloggform så mottar en östnörd som mig gärna tips om vart den går att hitta.

  SvaraRadera
 2. Intressant föreläsning i Sundsvall. Mångfaldsdagen är resultat av ett råd som jag som tidigare politisk ansvarig för frågorna startade. Målet för Rådet för Sundsvalls framtid med inriktning på integration är att bjuda in de invandrade till delaktighet i kommunens framtid. Kan också tipsa om CLIP ( Cities för Local Integration Policies)nätverket där Sundsvall och Malmö deltar. Detta nätverk har byggt sina slutsatser på forskning på lokal nivå.

  SvaraRadera
 3. Vore väldigt intresserad av föreläsningen om mångfald i Umeå respektive Sundsvall... Var hittar jag texterna (alternativt videoinspelningar) från dom?

  Östeuropa är också intressant men dygnet har bara 24 timmar tyvärr...

  SvaraRadera