2 november 2010

Beautiful Blogger Award



Statsvetarkollegorna Ulf Bjereld och Björn Johnson har varit vänliga nog att nominera mig för Beautiful Blogger Award. Förutom äran åläggs mottagaren enligt reglerna följande fyra uppgifter:

1. Kopiera in Awardbilden i din blogg för att visa att du har fått den.

2. Tacka och länka till den som nominerade dig.

3. Nominera sju andra bloggare och länka till dem.

4. Berätta sju intressanta saker om dig själv.

Bilden ser ni ovan, liksom länkar till Ulfs och Björns bloggar. Vad beträffar Ulf tror jag att jag ärligt kan säga att jag har läst varenda rad han har bloggat sedan starten. Kännetecknande för Ulf är att han alltid är extremt välformulerad (likt en av mina politiska förebilder Göran Persson har han den goda vanan att prata i skriftspråk, oavsett ämne och sammanhang) och jag imponeras också av hans, ur mitt perspektiv, omänskligt höga publiceringstempo. Björn har jag inte följt lika länge, han var faktiskt för mig okänd tills han skrev en artikel på DN Debatt som jag, får jag erkänna, sågade här på bloggen. Men till skillnad från nästan alla andra som jag skrivit illa om dök Björn snart upp i mitt kommentarsfält och försvarade ihärdigt sin artikel. Ett mycket hedervärt agerande som visar att Björn är en av alltför få i den här branschen som verkar ha ett genuint intresse för meningsutbyten och inte bara vill posera med sina egna åsikter. 

Mina sju nomineringar, utan inbördes rangordning:
1)      Adam Cwejman. Adam är egentligen alldeles för begåvad för att slösa bort sin tid på svensk partipolitik men det ordnar sig nog: snart inser Folkpartisterna att de när en intellektuell vid sin barm, och en friställd Cwejman kan börja blogga under lite friare tyglar igen.
2)      Apelsineld – Ola Berg är konsekvent liberal på det där svåra sättet som så få klarar av. Dessutom kan han argumentera för sin sak, bättre än de allra flesta.
3)      Emmausvandrarna. Jag tycker det är jobbigt att hålla en blogg flytande, men somliga klarar av att ha två. Marie Demker är kanske egentligen allra mest läsvärd när hon är riktigt arg, vilket hon väl oftare är på Vänstra Stranden, men jag väljer ändå att lyfta fram hennes andra blogg som ofta berör mer spännande och oväntade teman.
4)      Inslag. Peter Santesson blandar stort och smått men är alltid läsvärd. Har dessutom den snyggaste bloggen.
5)      Mothugg. Johan Karlsson Schaffer har alltid bloggat, känns det som. Äldst är alltjämt än av de bästa med en bra balans mellan ironisk distans till det stora och nitisk tvärsäkerhet om det lilla.
6)      Pour le moment. Utan TantAgnes vore den svenska twitterpölen en outhärdlig sörja av politiskt korrekta kramliberala uppstötningar. Men Agnes Arpi är minst lika läsvärd i längre format; ibland är det helt otroligt bra.
7)      Sakine. Att läsa folk som man håller med om det mesta borde vara jättetråkigt men när jag läser Sakine blir jag till och med upplyst om åsikter jag inte visste att jag hade (fast nomineringen är lite fuskbetonad eftersom det mesta hon skriver publiceras utanför bloggen).

Och så några fakta om mig själv:
1)      Jag är uppvuxen på den småländska landsbygden, några mil sydväst om Jönköping i den lilla byn Angerdshestra.
2)      Jag gick igenom både grund- och gymnasieskolan utan att någon endaste gång få en 5:a i betyg.
3)      Jag är sångare i den numera mestadels vilande supergruppen Cowboys, Demons & Wizards (som hade sin storhetstid mot slutet av 1990-talet).
4)      Jag debuterade som föreläsare vid Göteborgs universitet hösten 1995, 20 år gammal. Tills någon motbevisar mig tänker jag hävda att jag därmed innehar ett rekord.
5)      Jag är 35 år och har aldrig sökt ett jobb.
6)      Jag gillar det mesta från rockmusikens storhetstid, dvs allt från Elvis till Guns N Roses och allt från Joan Baez till Yes. Och störst av dem alla är Jerry Lee Lewis.
7)      Jag motionerar aldrig.

4 kommentarer:

 1. Vilket fint omnämnande. Tack!

  SvaraRadera
 2. Håller med Agnes, jag är rörd.

  SvaraRadera
 3. Störst av dem alla är Little Richard

  och du kommer att börja motionera.

  inom 5 år

  SvaraRadera
 4. Intressant att hitta dig. Själv har jag knappt börjat här ... Du verkar vara av uppriktig härkomst och sort, det bäddar för uppföljning. Påminn mig gärna när det händer nya saker ... Kan man följa ditt skrivande? Önskar dig det bästa / Jeanna

  SvaraRadera